Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK’dan kınama TAK’tiği!

        PKK, bugün Taksim'de yapılan saldırıyı sahiplenen TAK örgütünü kınadı ve eylemlerine son verme çağrısında bulundu. Ancak bu taktik bir kınama görünüyor. Zira TAK'ın PKK'nın uzantılarından biri olduğu biliniyor. Taksim'deki intihar saldırısını yapan eylemcinin de Kandil'de eğitim aldığı ortaya çıkmıştı.

        Canlı bombanın sivilleri hedef alan eyleminin oldukça tepki çekmesi üzerine PKK'nın bu eylemden kendini soyutlamaya çalıştığı ve bu kınamanın da taktik gereği olduğu kuvvetli bir ihtimal gibi duruyor.

        PATLAMADAN İKİ SANİYE SONRA! (Profesyonel fotoğrafçıdan ilk kez yayınlanan kareler İÇİN TIKLAYINIZ...)

        “ÜZÜNTÜ DUYDUK”

        “KCK yürütme konseyi” tarafından yapılan yazılı kınama açıklamasında şöyle denildi:

        “Her ne maksatla yapılmış olursa olsun, bu eylem önderliğimizin ve hareketimizin barış çabalarını boşa çıkarmaya dönük bir girişimdir. Biz bu eyleme karar verenleri ve eylemi açıkça kınıyoruz. Ortaya çıkan sonuçtan ve özellikle sivil insanların zarar görmesinden derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. TAK örgütünü, halkımızın özgürlük mücadelesine hizmet etmeyen bu tür eylemlere derhal son vermeye çağırıyoruz. Son verilmemesi ve devam etmesi halinde hareketimizin bu girişimlere karşı kesin ve net tavır alarak hesap soracağını bilinmesini istiyoruz. Biz önderliğimizin geliştirdiği barış çabalarına yüksek değer biçiyor ve önem veriyoruz. Bilinmeli ki, hiçbir gücün bu süreci sabote etmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ