Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Şişmansak suç bizim mi?

        Kısacası, modern dünyada kilo almadan yaşamak çok zor!

        NEW York Times Gazetesi, kiloluların vicdanını rahatlatacak bir haber hazırladı. Habere göre, şişmanlık bireyin değil, içinde yaşadığı düzenin suçu! Yale Üniversitesi Beslenme Politikaları ve Obezite Merkezi direktörü Kelly D. Brownell’a göre modern dünyada kilo almadan ve sağlıklı yaşayabilmek zor. Fast food zincirleri, sağlıklı beslenmenin mümkün olduğu restoranlardan daha ucuz. Uzun çalışma saatleri ile ofiste sürekli ekran karşısında oturan insanlar, değil spora gitmeye, hareket etmeye bile vakit bulamıyor.

        Neden böyle olduk?

        ÇALIŞAN ebeveynler nedeniyle akşam yemeklerinde sebze yerini dondurulmuş gıdalara bıraktı. Çocuklar artık sokakta top oynamak yerine, evde ekran karşısında top peşinde koşmaya başladı. Gecenin bir yarısı insanın kanına giren yiyecek reklamları da cabası... Michigan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Araştırma Merkezi direktörü Dee W. Edington’a göre çözüm, kişisel öğütlerden değil düzeni değiştirmekten geçiyor...

        SİSTEME İLK SAVAŞ AÇAN İNGİLTERE OLDU

        İNGİLTERE şişmanlıkla mücadele etmek için çocuklara yönelik televizyon programlarında sağlıksız yiyeceklerin reklamlarının yayınlanmasını yasakladı. 2011’den itibaren öğrencilerin müfredatlarına zorunlu aşçılık dersi koydu. Teknoloji devi IBM ise çalışanlarını daha az çalıştırarak sağlıklı tutmanın daha kârlı olduğunu gördü. 2008 yılında, “Çocukların Sağlığı İndirimi” programı ile çalışanlarının evde akşam yemeklerinde aileleriyle olup sebze, meyve tüketmeleri konusunda onları teşvik etmeye başladı.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ