Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika: İran destekli grupların kullandığı askeri üsse saldırı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı karargaha ABD tarafından hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

        Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi "Facebook" hesabından yapılan açıklamada, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi." ifadesi yer aldı.

        HAŞDİ ŞABİ, SALDIRIYA İLİŞKİN İNCELEME BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI

        Irak'ta Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi, Babil vilayetindeki karargahlarına yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin inceleme başlattıklarını duyurdu.

        Haşdi Şabi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Babil'in kuzeyinde Kalso Üssü'ndeki Haşdi Şabi karargahında bir patlama meydana geldi. İnceleme ekibi olay yerine intikal etti. Patlamada maddi hasar meydana gelirken, yaralılar da söz konusu." ifadeleri kullanıldı.

        REKLAM

        Açıklamada, söz konusu saldırıyla ilgili incelemeler tamamlandığında yeniden bilgi paylaşılacağı kaydedildi. Olayda 7 askerin yaralandığı ileri sürüldü.

        Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda isimli milis gücün lideri Abu Ala el-Velai, bu olayın arkasında duran faillere karşı saldırı tehdidinde bulundu. Irak hükümetinden konuya ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Irak Halk Seferberlik Güçleri ise, askeri üssün komuta merkezinde meydana gelen patlamanın bir saldırı sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

        ABD, SALDIRI DÜZENLEDİKLERİ İDDİALARINI YALANLADI

        ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak'ta hava saldırıları düzenledikleri yönündeki haberleri yalanladı.

        Komutanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ABD'nin bugün Irak'ta hava saldırıları düzenlediğini iddia eden bazı haberler bulunmaktadır. Bu haberler doğru değildir. ABD bugün Irak'ta herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmemiştir." ifadeleri yer aldı.

        Irak'ın Babil vilayetinde Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye bağlı karargaha hava saldırısı düzenlenmiş, 7 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili olarak Haşdi Şabi önce "Facebook" hesabından ABD'yi suçlamış, ancak daha sonra yapılan açıklamada patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve olayın perde arkasının araştırıldığı belirtilmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ