Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TARİHİ ZİRVE! Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel bir araya geldi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. CHP lideri Özel saat 17.40'ta AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in buluşmasının ardından AK Parti ve CHP kaynakları görüşmenin olumlu havada geçtiğini belirtti. Aynı kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa düzenlemesi için CHP Lideri Özel'den destek talebinde bulunduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygun zamanda iadeiziyarette bulunacağı kaydedildi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özel’e 15 Temmuz gecesi gösterdiği direniş için teşekkür ettiği, Özel'in ise, “Tiyatro olduğunu hiç düşünmedim” dediği ifade edildi.

        CHP Genel Başkanı Özel, 28 Şubat davasında hüküm giyen mahkumlara ilişkin talebini ilettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise değerlendirilelim dediği öğrenildi. Özel'in Gezi davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan Avukat Şerafettin Can Atalay ve Osman Kavala konusunu ilettiği öğrenildi. Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mülakatların kaldırılması yönünde talepte bulunduğu ifade edildi. Özel'in ayrıca emekli maaşlarında düzenleme yapılması başta olmak üzere Deprem Bakanlığı kurulması gerektiğini anlattı.

        Erdoğan ayrıca seçim başarısından dolayı CHP Genel Başkanı Özel’i tebrik ederek, "Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var" dediği belirtildi.

        İşte görüşmeyle ilgili ayrıntılar...

        Tarihi görüşmede Özel'i, partiye gelişinde AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Kabulde, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile Elitaş da yer aldı.

        Görüşmede yeni anayasa, ekonomi, çalışma hayatı ile Gazze'de yaşananların ele alınması bekleniyordu.

        31 Mart yerel seçimlerin ardından yapılan ilk yüz yüze görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

        Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile 22 Eylül 2016'da AK Parti Genel Merkezi’nde görüşmüştü. Bugünkü toplantıyla, AK Parti ve CHP liderleri, 8 yıl sonra bir araya gelmiş oldu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel, ilk olarak Ramazan Bayramı dolayısıyla telefonda görüşmüş, ardından da Meclis'teki 23 Nisan Resepsiyonu'nda kısa bir görüşme yapmışlardı. Daha sonra da CHP, Cumhurbaşkanlığı'ndan randevu talep etmişti.

        MASADAKİ KONULAR

        Bugün AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek görüşmede, yeni anayasa, ekonomi, çalışma hayatı ile Gazze'de yaşananların ele alınması bekleniyor.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesinin ana gündem maddesi yeni anayasa olması bekleniyor.

        Erdoğan, son olarak Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada birçok alandaki değişime dikkat çekerek, “Buna ayak uydurmak için de Türkiye’nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir. Yani bu konuda CHP’nin de böyle bir değişime destek verebileceği düşüncesinde ve inancındayım” demişti.

        CHP liderinin gündeminde ise anayasa dışında; borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, öğretmenler başta olmak üzere atama bekleyen çeşitli meslek grupları, kamuya girişte mülakatın kaldırılması, Gezi tutukluları başta olmak üzere yargıda yaşanan sıkıntıları da içeren geniş bir dosya olacak.

        ÖZEL ESKİ GENEL BAŞKANLARLA GÖRÜŞTÜ

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde önceki genel başkanlar; Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştü.

        Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmesinin çerçevesine dair bilgi verdiği önceki genel başkanların da görüş ve önerilerini aldı.

        Özel, daha önce Erdoğan görüşmesine ilişkin MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarının da görüşlerini almıştı.

        ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A HEDİYE

        CHP kaynaklarından alınan bilgilere göre Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

        "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.

        Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

        CHP KAYNAKLARI: GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ

        Habertürk Mahir Kılıç'ın haberine göre CHP kaynaklarından alınan bilgiler çerçevesinde görüşme son derece olumlu bir havada geçti, gündem detaylı olarak ele alındı. CHP Lideri Özgür Özel görüşmeden vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldı. Özel’in randevunun Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ilettiğini, bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade etti. Ancak Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iadeiziyaret gerektiğini söylediğini aktardı. Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

        AK PARTİ KAYNAKLARINDAN AÇIKLAMA

        AK Parti'den edinilen bilgiler çerçevesinde ilk olarak olumlu bir ziyaret olduğunun altı çizildi. Görüşmede AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da vardı. Elitaş ve Özgür Özel 15 Temmuz darbe girişiminde her iki partinin grup başkanvekiliydi. Özel 15 Temmuz için 'darbe' ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan o gün gösterdiği direniş için Özel'e teşekkür etti. Çok yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel 'Dini bayramlarda tebrikleşelim, milli bayramlarda görüşelim' dedi ve diyalog kanallarının açık olmasında uzlaşıya varıldı. Özgür Özel, görüşmede birçok konu başlığını gündeme getirdi. Bunlardan biri 28 mağduru Çetin Doğan gibi bazı mahkumların hastalıklarından dolayı af edilmesini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'bu konuyu değerlendirelim' yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede anayasanın değişen şartlara göre güncellenmesi gerektiğini belirtti. Özel de buna karşılık olarak mevcut anayasaya uyulması gerektiğinin altını çizdi. Özel ayrıca mülakatların kaldırılması talebinde bulundu. Can Atalay, Osman Kavala gibi AYM kararlarının uygulanmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerdeki başarısından dolayı Özgür Özel'i tebrik etti. CHP'deki oy artışının Özgür Özel'in genel başkanlığından kaynaklandığını ifade etti.

        ÇELİK: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İADEİZİYARETTE BULUNACAK

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin açıklamada bulundu.

        Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ